24 Şubat 2012 Cuma

fuck!



son günlerde, tek gündemim oğul.
bunun dışındaki mevzulara kapalıyım.
'benim kadınlarım.' serisinin en ayrıntılı olanına tanık oluyorsunuz aslında. Anne olan kadınım.
Görmemişin oğlu olmuş mevzusuna getirmeyin son postlarıma bakarak, evet görmüyorum çünkü!

benim bu ufaklıkla olan ilişkim, standart türk anne ve olması gereken standart çocuk ilişkisinden epeyce farklı.

berk 1 yaşını henüz doldurduğunda, kulağına küpe taktık. çünkü o istedi! çocuk ne anlar mı diyorsun!? anlamış ki istedi. gittik deldirdik. uzunca süre taktı sonra sıkıldı. kıyafetlerine o karar verir. ne istiyorsa giyer, müdahale etmem. Çoğu zaman farklı konbinlerle (!) dışarı çıkmışlığımız olmuş, garip bakışlara maruz kalmış, 'bu ne biçim anne, çocuğun haline bak!!' ayıplamasına maruz kalmışlığım vardır. Pek umursadığım söylenemez. istediği kadar yemek yer. peşinde kaşıkla koşturmam. çünkü ben de istediğim kadar yerim! Zayıfsa zayıf, obeziteye alt yapı hazırlamaktan daha sağlıklı.
Seçimlerine karışmaktan hoşlanmam, kendisine ve çevresine zarar vermediği sürece sorun yok benim için.
yani, olması gerekenin (?) ne olduğu herkese göre farklılık gösterdiğine göre, olması gereken hakkında hiç bir fikrim yok. o halde 'mahalle baskısına' ayak uydurma zorunluluğum hiç yok. kaldı ki haz etmem.
evet, birey olduğunun ve 'hayır, istemiyorum!' kalıplarını kullanabilen özgüveni yerinde bir evlat yetiştirme çabası, tamamen kuralsızlığı getirmiyor. İnce bir çizgi o. benim de olmazsa olmazım,kurallarım var! ve berk bunun ciddi şekilde farkında!
herşeyden önce, kesinlikle, dürüst ve merhametli olmalı! çevresinde olup bitene duyarlı olmalı. Bencil bir yapıya hiç bir zaman girmemeli.
iyi bir insan, iyi bir sevgili, partner, baba olabilmesi için kibarlığı, yardım severliği, paylaşımcı olması çok önemli..benim ondan tek beklentim bu, milyarlar kazanacağı bir işi olsun, çok başarılı olup çok kazansından ziyade, iyi bir insan olsun! gerisi illaki gelir.. :)


8 yorum:

  1. gündemin Berk olmasından son derece mutlu olan biri olarak yazıyorum bu satırları,hatta uzunca bir süre daha gündemde kalabilir hatta hatta bu blog ona ithaf edilip,her parçasında o olabilir,ama sen yine de bu şahane yazılarını tabiki araya sıkıştırmalsın..Genç anne olmana rağmen nasıl da bilinçlisin nasıl da tam da istediğim gibisin biliyor musun?
    eminim Berk de tam istediğin gibi bir birey olacaktır,buna tüm kalbimle inanıyorum,4 yaşındayken bile annesini teselli edebilen bir çocuk başka türlü olamaz zaten!!
    Kendisi artık benim platonik aşkımdır ama eşim tarafından da kıskanılmayan hatta postuna saatlerce bakılandır..Küçük prensime selam olsun,yolu açık olsun,hemen gitsin hemen geri gelsin,zaten Haziran'a da ne kaldı ki şurda ;)
    öperler seni beybi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemiyorum, kendini tamamen çocuğuna adayan bir anne olmak istemiyorum. düşüncenin alt yapısı yanlış geliyor bana. hem başka bir beray üstünde böylesine baskın bir sorumluluk yüklemek çok acımasızca. ona kendi dünyasını kurması için fırsat ve alan tanıyorum..umarım karakteri güçlü olur. çünkü her zaman ben yanında olmıycam. şimdiden yaşıyor bunu,öğrenmesi lazım..

      biz de seni öpüyoruz..eşinle sana, böylesine bir aşk dilerim :)

      Sil
  2. dün tanıyıp bugün kızını vermeye karar verir mi bi insan daha önce görmedigi duymadıgı birinin ogluna? şu an kafam karıştı. anası güzel, kendi güzel. içleri de bir o kadar güzel. hayatın tadını daha 1 yaşında kıçındaki bezden bile haberi yokken anlamaya başlamış zeki bir ademoğlu var karşımda. ben ancak saygı duyar, alkışlar, yanaklarından öper ve anasına böyle bi yavrucak dogurdugu icin teşekkür ederim.
    ha bide merak ettim, fido yolu açık olsun demiş, bi yere mi gidiyo senin bebe? yurtdışına eğitime gidiyo desen bile şaşırmam şu an biliyosun diimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyorum sana, bak şimdiden kızın için yetiştiriyorum :) 'seni seviyorum' demeyi öğrenmiş bir kızan iyi düşün :))) bişey bildiğimden değil, onunla birlikte büyüyoruz,öğreniyoruz.. :)saygı bizden hatun :)

      evet, berk isviçre'de okuyor. gidip geliyor yanıma..yarın gidicek :( haziran da tekrar gelecek..

      Sil
  3. Son cümlelerine katiliyorum. Birde cocuk mutlu ise,sihati yerinde ise sorun yok. Tanidigim birkac aile var, doktor & avukat ; maddiyata fazlasiyla sahipler.Fakat o cocuklari disiplin altinda ne kadar daraltip mutsuz ettiklerini görünce,kendi halime ve aklima sükrediyorum. Benim cocugum kimse begensin,aferin desin diye kaliplara sokmuyorum.Mutluyuz,saglikliyiz, yetiyoruz,daha ne olsun ;)

    YanıtlaSil
  4. Çoluk çocuk işlerinde sadece üretime katkı sağlayan bir kereste tüccarıyım.Anası güzel olan her türlü çocuğa kız verilir kız alınır :) Geçen feyste bir kadın 11 tane doğurmuştu.Robinsonla yatmış sanırım butik açmış 11 tane doğurarak :) 10 sevgi puanını haketti benden.Orta parmağımı çok severim.Çok işlevseldir valla :)

    YanıtlaSil
  5. Berk neden isvicrede okuyor ve sanirsam evlenmeden önce doğurmussun? Yanlis anlama sakin seni sıkı takip ediyorum merakimdan bu sorular

    YanıtlaSil
  6. Evet ben de çok merak ettim ben de sıkı bi takipçinim. Berk çok güzel çok ilginç çok farklı Bi çocuk.. Neden sizden ayrı?

    YanıtlaSil