25 Eylül 2012 Salı

isyeaan!!



Bastım istifayı!!

***

sevmediğin işi yapmak, sevmediğin adamla aynı yatağa girmek gibi.
evet tam olarak bu!

hele ki, sokakta görsen 5 dakika oturup sohbet etmeyeceğin insanlardan direktifler almak insana en sağlam koyanı!


hayatımın hiç bir döneminde, bu kadar yetersiz olduğum hissettirilmemişti. (firmayı bi kurus bile zarara uğratmadığım, maaş+yemek+ssk+yol tüm masraflarımı birbuçuk sene içinde fazlasıyla çıkarttığım, firma pirestijini zerre kadar zedelemediğim, eşşşeeek gibi çalıştığım halde)

hayatımın hiç bir döneminde, bu kadar haksızlığa maruz kalmadım.

hayatımın hiç bir döneminde, bu kadar pozitif ayrımcılığa maruz kalmadım.

hayatımın hiç bir döneminde, duruşumdan, tavrımdan bu kadar ödün vermedim.

ve ben tüm bu şartlarda dürüst,saydam bir iş ahlakıyla çalıştım. Nankör olmadım. Talepkar olmadım. Onca işi yaptım, ben 3 kişilik iş yapıyorum diyip kimseyi bunaltmadım!

durup bakıyorum şimdi, ben tüm bunlara nasıl katlandım?

Benim, talepkar olmamam kibarlığıma ya da anlayışlı olmama değil de enayiliğime yorulmuş.
vurmuşlar enseme almışlar lokmamı!

kafama dank etti haliyle!
param olmaz belki ama hiç değilse onurum zedelenmez, kendime saygımı yitirmem dedim bastım istifamı!

adam pişkin, 'Neden ayrılmak istiyorsunuz?' iç ses- bi de soruyomusun  yapraaam!!!-
'artık çalışamıyorum, motivasyonum da, psikolojim de buna uygun değil. yönetim tarzınız düşüncelerimle bağdaşmıyor! Ne yazık ki beni kullanamadınız!'

şu bir gerçek,

herkes yönetici olamaz. vasıf gerekir, insani yönlerinin gelişmiş olması gerekir,. Gerisi teferruat!

velhasıl,

Cuma'dan sonra( bak yine tüm iyi niyetimle aynı gün çıkmıyorum. cumaya kadar işleri toparlar öyle def olurum kafasındayım!) ev hanımı mertebesine yükseliyorum! :)

tazminatı da yaktım iyi mi!

içim rahat, haftanın 5 gününü ızdırab içinde geçirip, kezzap içmişim gibi yanan bir mideyle geçirmek istemiyorum! Geçen günler benim ömrümden!!

o yüzden,

Bastım istifayı!!!

peh!

16 yorum:

  1. Geçmiş olsun en iyisini yapmışsınız. Hayatta hiçbir şey kendi mutluluğumuzdan daha önemli değil. Umarım en kısa sürede gönlünüze göre bir iş bulursunuz.. ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayatta hiç birsey mutluluğumuzdan önemli değil!
      kesinlikle bu.
      teşekkür ederim..

      Sil
  2. Ne iş yapıyorsun, ne tarz insanlarla çalışıyorsun bilmiyorum ama eğer sevmediğin bir işte çalışıyorsan en güzelini yapmışsın.

    Tebrik ediyorum seni. Çünkü benim de en kısa zamanda yapacağım şey bu. Basacağım istifayı ;)

    Umarım sevdiğin huzurlu bir işe girersin :)

    Melekler seninle olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reklam sektöründe çalışıyorum ve berbat insanlarla çalışıyordum! cuma dedim ama dün beni resmen kovdular :) gerek yokmus gelmeme!! böylesine emek değeri bilmez insanlala çalışmışım!

      çok teşekkür ederim, meleklerimiz hep bizimle olsun.
      öperim.

      Sil
  3. AMAN COK DA IYI OOMUS OZAMAN

    YanıtlaSil
  4. helal olsun Yeliz!cesaretine benden kocaman bi alkış,süpersin!Eminim niteliklerini kullacağın,çok daha iyi insanlarla çalışacağın çok iyi bi işin olacaktır,eminim buna!şansın bol olsun arkadaşım,umarım en kısa zamanda çok mutlu olacağın,istediğin gibi,çok iyi bi işin olur!
    Öperim kocaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sabrettim, çok debelendim ama daha da dayanamadım!
      umarım dilediğin gibi olur bebek! seviyorum seni.
      herşey güzel olacak!muck muck muckkk

      Sil
  5. hah işte tam da yapman gereken buymuş zaten, çok bile beklemişsin. para kazanmak ugruna hayatının mahfolmasına izin veren insanları zaten hiç anlamıyorum. iş bi şekilde bulunuyo ama kaybedilen saglık, arkadaslıklar, kaçırılan fırsatlar geri gelmiyo..
    geçmiş olsun, daha güzelleri seni bulsun en yakın zamanda da bebişim;)
    öperim seni bu sefer daha bi çok digerlerine göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yesss!!! aynen öyle.
      hergün kendimi tecavüze ugramıs gibi hissediyordum. tavırlarına engel olmaya cok çalıştım, hep yaptıgınız yanlıs dedim ama umursamadılar.kendime saygım git gide tükeniyordu ve en kötüsü de buydu. üstelik cuma ayrılacaktım ama dün gelmene gerek yok artık dediler :) bir bucuk yıldır para kazandırdığım insanlar siktir ettiler beni anlayacağın :) helal etmiyorum!

      teşekkürler bebeşim, möckké

      Sil
  6. en iyisini yapmışsın canım kafanı dinle benim yerimede dinlen :) Kocaman öpüyorummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh sorma, suan bacaklarımı uzatmış 'bugün ne giysem' izliyorum!
      ahuahah muckkk

      Sil
  7. Ya bu yorum yapan insanlar en iyisini yapmışsın derken zerre samimi olduğunu düşünmüyorum.Böyle bir yaklaşımı hiç akıllıca değil.Amacım kavga çıkartmak değil ama tutamadım içimdekini.İşyerinde bu tip durumlara maruz kaldığına üzüldüm açıkçası.Ama iş bulmadan ayrılmana en iyisini yapmışsın diyemem.Çünkü her zaman en iyisi iş bulup ayrılmaktır.Umarım iş bulana kadar geçinecek imkan ve koşulları hazırlamışsındır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sergileyeceğin tavrı belirleyen, karşındaki durumdur.
      iş hayatını hepimiz biliyoruz. hiç bir zaman kolay değil..

      mesela, sana ve firmana en ufak bir zararı dokunmamış bir personelini, cuma günü çıkacağını beyan ettikten sonra ertesi gün gelmene gerek yok artık diyip siktir etmemen gerekiyor. yada en ufak kazıgını yemediğin personelinin mesai bitimine daha 2 saat varken mailini kapatamazsın!bana nasıl itham ediliyor? bana nasıl bir muamele çekiliyor?
      sen aynı konumdaki personellerin arasına, maaş,şirket telefonu,aracı,şirket içerisinde sergileyeceği hal ve haretlerini birbirinden farklı tutamazsın!personellerin arasında ayrımcılaga gidemezsin! aynı hatayı yapan iki personelden birine tepki gösterip digerine tepkisiz kalamassın!azimle çalışan personeline sürekli 'siz ne iş yapıyorsunuz ki!!?' diye ithamda bulunamaz, küçümseyemezsin! ve bunun gibi sayabileceğim bir ton şey.
      şimdi bana 'iyi yapmışsın!' demek bile az geliyor, tatmin olmuyorum! 'iyi yapmışsın, analarını becerseydin keske!!' gibi cümleler duymak istiyorum!

      ha hak veriyorum sana, elbette kendimi düşünmek zorundayım. uzun süredir mutsuz oldugum için bakınıyordum artık yavas yavas, pazartesi iş görüşmesine gidicem :)

      öperim.

      Sil
  8. Bazen senin gibi yapmam gerekirdi diye düşünüyorum ama 10 yıl olmuş, kendimi yapraam gibi hissettim:)) neyse ki 2013 itibari ile kendi işimi yapmaya karar verdim. Bence en doğrusunu yapmışsınız kendinize olan saygınıza hayran oldum:) Bol şans diliyorum, önünüzdeki iş hayatı daha güzel olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Az kaldi bende o yolda agir adimlarla ilerliyorum. O gu geldiginde sadece gidiyorum diyecegim ne haliniz varsa gorun. Hahaha gitme kaal demeyecekler belki ama ben tatmin olacagim oylece en yogun anda kacacagim hemde. Haklisin sevmedigin isi yapmak sevmedigin bir adamla ayni yatava girmek gibi. Agzina yuregine saglik....

    YanıtlaSil