22 Temmuz 2014 Salı

Uçtu Uçtu..



Deniz Gece 14.07.2014 pazartesi günü sünnet oldu!
Sünnete neden karar verdik neler yaşadık madde madde yazmak daha anlaşılır olur sanırım..

Sünnet bölgesel anestezi uygulanarak, normal (bistüri ile) yapıldı. Ameliyat 30 dakika sürdü.

Neden Yeni doğan Sünnetine karar verdik:

* Acı kavramının henüz psikolojik karşılığı gelişmediğinden. ( Karar vermemizdeki en büyük neden bu idi. Henüz 'Birazdan canım acıyacak!' 'Acı' 'Kanayacak!' gibi fiziken acıyı duymadan önce psikoloji anlamında acıyı hissetmemesi ve korkmaması.)

* Sünnet derisinin darlığı. ( Doktor muayenesinde teşhis edildi. Bu duruma bağlı olarak, enfeksiyon hastalık yaşama riskinden bahsetti. Örneğin idrarını tam boşaltamayacağı ve geride kalanın enfeksiyona yol açması gibi.)

* Travma etkisinden kaçınma. ( Gece huysuzlandığı için ameliyathaneye ben de alındım.28 yaşındayım ve bana bile o an travma etkisi yaşattı! Cinsel organını keşfetmiş, 6-7 yaşlarındaki bir çocuğun organının kesileceği düşünesi, baktığım yerden oldukça rahatsız edici ve korkunç geliyor. O organını biliyor ve 'pipisi kesilecek!' 'Neden??' karmaşası, anlam verememe..Yapılan açıklamaları bir yere oturtamama.. Bu karmaşayı yaşamasını istemedim. Hala bir pipisinin olduğundan bi haberken yaptırmak en aklıma yatan seçenekti..)

* Sünnetin  tıb bilimi tarafından kanıtlanmış olumlu faydaları. ( Prostat kanser riskinin, olmayanlara göre daha düşük olması gibi.. Hijyen kolaylığından enfeksiyon hastalıklardan korunması gibi..)

* Henüz 16 haftalık olduğundan hızlı çalışan metabolizmaya sahip olması. Hızla iyileşen dokular..

* Henüz hareket edemediğinden (oturamıyor bile) vurma, çarpma, düşme gibi yaraya zarar verecek dış etkenlerin olmayacağı.

* Dini inanışım gereği.

Sünnet Sonrası Neler Yaşadık:

* Ameliyat sonrası, ilaçlarımızı alıp direk evimize geçtik. Hastahanede kalma falan olmadı.

* 5 gün ağızdan antibiyotik aldı. Günde 3 kere pipiye baticon sonrası anibiyotik merhem sürdük.Bunun dışında her alt açmada mutlaka baticon ile pansuman yaptık.

* Doktorumuzun bize söylediği bu bakımın dışında, pipinin beze yapışma ihtimalinden korkarak pansuman sonrası bir kağıt bardağın alt tarafını kesip, içilen geniş kısmı pipinin üstüne yerleştirerek bezledim. Rahat ettik bu uygulamayla.. Hem beze teması önledik hem de kakasının yarasına bulaşmasına engel olduk. :)

* 5. gün banyo rutinimize döndük. ( Dikişlerin sudan dolayı çabuk erimemesi için.)

Tüm yaptığımız bu kadar :) Bugün 8. günü ve iyileşti bile diyebilirim :)

İlk gün biraz huysuz geçiyor tabii. Çok normal ve hakkı huysuzlanması. Biz yetişkinler böyle bir şey yaşasak 10 gün sızlanarak yatak döşşek yatardık di mi! :)


Sağlıklı ve mutlu günlerde kullanması dileğiyle.. :)
iyi geceler..

7 yorum:

  1. yeliz merhaba
    bizde sunnet ettirdik fakat hala kan oluyo kabuklanma oldumu sizde fazlami kremliyorum acaba furacin verdi doktor

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben furaderm pomat kullanıyorum günde 3 kere.. yaranın alt kısmında beyaz bir deri gibi doku oluştu ilk günler.. doktoruna sordum iyileşme dokusu dedi. Kendiliğinden düşecek dedi ki öyle oldu.. onun dışında kabuklanma veya kana yaşamadı.. en iyisi sünneti yapan cerahın görmesi olur sanırım..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun bal oğluşa

    YanıtlaSil
  4. Hahah ne kadar sevimlisiniz:)) iyi gunlerde kullanmasi dilegiyle diye bitirmissiniz😊

    YanıtlaSil
  5. Arel deniz oğlum da suan 4 aylık ama 2.5 aylıkken yaptirdik ama suan da deri üstüne biraz fazla kapanıyor gibi geliyor ve hafif mor renkli, çocuk Dr umuz problem yok ben ne pipiler gördüm gayet iyi dedi, sizinki suan da nasıl acaba?

    YanıtlaSil
  6. Ben oğlum doğduktan sonra ki gün yaptırdım yani 2 günlükken😄 göbeği düşmeden pipisi iyileşti,hiç bir sıkıntı yaşamadadık, baticon sürdük yeli Hanım'ın dediği gibi,3gün banyo yasağı vardı bi de...

    YanıtlaSil
  7. aahahahaa:))) sen şimdi bana diyceksinki ne işin var burda! inan ben de bilmiyorum, bi baktım Gece'nin sünnet postunun altındayım:))) Peki neden gülerek başladım? Çünküüü iyi günlerde kullansın diyerek bitirmişsin yazıyı, cünkü delisin, cünkü seviyorum seni ve kücük herifini:) öptüm kib bye :P

    YanıtlaSil