27 Ekim 2014 Pazartesi

Uzman Bokologlar


Dikkat:
Aşağıda anlatılan hikayenin gerçek kişi ve kuruluşlarla çok alakası vardır.  Ne yazık ki hiç biri hayal ürünü değildir.

Efendim, dünyamızı küçülttük küçülttük ufacık bir ekrana sığdırıp çoluk çombalak, eltisi, kaynanası, komşusu, küçük eniştesi hep birlikte sığışıp yaşar olduk. Aman dertlenmek değil,  yaşanılan yüzyıl getirdi koydu önümüze biz de kullanıyoruz. Baya eğleniyoruz, keyifleniyoruz. Deli gibi paylaşıyoruz. Yazıp çiziyoruz falan..

Bence gayet hoş.
Yolda yanından geçip giden tanımadığın insanla internet üzerinde bilumum paylaşım sitesilerinde canımlı, aşkımlı sohbetler ediyoruz.

Ya da,
Öfkelenip bir kuduruyoruz ki, dümdüz gidiyor sallıyor sallandırıyoruz.

Herkes şöyle düşünüyor; aman nasıl olsa sanal alem yae.

Hani yüzyüze kalsa asla söyleyemeyeceği şeyler çıkıyor ağızdan.

Ben öyle düşünmeyengillerdenim.
Neyse...
**

Efendim, şu altta bulunduğum 'hadi hepbirlikte çıldıralım!' davetinin üstünden bir iki hafta geçmişti ki, hepbirlikte çıpçıldırmış bir grup arasında buldum kendimi.

Şimdi, bu sosyal medya platformları arttıkça 'her boku bilen bokologlar'ın grafikteki ivmesi zirve yaptıkça yaptı.
Facebook, instagram, twitter,  blog falan bu baş bilir kişilerin grup kurup, minik bilir kişicikler yaratma yuvaları haline geldi.

Hani futbol üzerine ne bileyim sanat üzerine,moda üzerine, otomotiv üzerine falan neyse de 'BEBEK VE ANNELİK' üzerine kurulan deeeevasaaaaa büyüklükte gruplar mevcut ki deli işi. Hiç birine üyeliğim yok idi. Çünkü fikrimce ne bebek bakımı, büyütmesi bu şekilde yapılır ne de annelik bu şekilde öğrenilir. Neyse bir arkadaşımın eklemesiyle ben de ilk tecrübemi yaşamış oldum. Başta ayrılacaktım ancak, timelinema dakikada, 67897 adet annelerden gelen ilginç soru ve yardım talepleri düşünce merakla okumaya ve gözlemlemeye başladım.
 

Bu gruplarda genel olarak profil şöyle;

1. Grup kurucusu/kurucuları; bu şahış/ şahışlar çok iddaalı. Ben bir bebek bakımı biliyom varyaaa üfüüüü yeryüzünde benden bileni yok! Bu grupta benim!!! Benim! Ben istersem burayı açarım, istemezsem açmam! Ben istersem burada oynarsınız, istemezsem oynatmam!! Ben ne dersem o olacak çünkü benim grubum! Bak uzzun bir kural listesi de yazdım iyice okuyun, ezberleyin. Ezberlemeyeni atıyom. Çünkü burası benim. Fikirlere açığım ama benim fikrimdense çünkü burası benim. Ben açtım bu gurubu. Nasıl iyi açmış mıyım?? Bakimm ismine yok beğenmedim 'seni kapının önüne koyuyorum!' Çünkü buRası benim. Ha bir de bu çok fevkalade bir grup çok güzel benim evim gibi canım grubum benim. Bu grupolmazsa hepinizin bebeleri gelişim bozukluğu yaşar. Çünkü bizz çocuklarınızı sizden bile daha çok düşünüyor ve kolluyoruz. Hatta sizden bile koruyoruz. Anladın mı? Anlamadıysan hemen atıyorum, çünkü burası benim! Benim!!!! Beeeniiiiimmmmmmm!!!!!!


2. Grup içi bilgi paylaşım akışı sağlayan kadro: ıhhh genel tavır grup kurucusuna birebir benzerlik göstermekte. En bi iyi biz biliriz. Bizim verdiğimiz bilgiler olmasaa ufuuu sizden bırak anne olmayı cacık olmaz be cacıkkkkk!!!

( sadece bir kişinin paylaşımlarını çok faydalı bulmuştum. Ve tartışmaya açık. Keşke ayrılıp kendi platformunu oluştursa...)

 3. Grup üyeleri1; Grup üyelerini de kendi aralarında ikiye ayırmak gerekir. Bu anneler telaşlı olanlar profilinden. Sürekli birşeyler soran kısım. Büyük bir telaşla yardım çığlıkları atan kesim.


Gelen soruların önemli yüzdesini şöyle sıralayabiliriz;

-Çocuğum az yedi bu öğün ne yapmalıyım acilll yardım
-bebeğim 5 aylık yaklaşık 3 saattir uyumuyor na yapmalıyım acilll yardım
-çocuğum dün geceden beri ateşli ne yapmalıyım hemen yardım lütfen
-9 aylık bebeğim var hep kucak istiyor sürekli ağlıyor evliliğim çatırdıyor kocamla boşancaz acil bize el atın
...

Bi saniye, sen anne oldun çocuğun uyumuyor ve sen alalade bir facebook sayfasındaki guruptan yardım istiyorsun??? Yani sen çocuğunu tanımıyorsun? Yani, karakterini Bilmiyorsun? böyle uyumuyorsa şöyle deneyeyim gibi alternatifler üretemiyorsun...

Bir saniye, sen anne oldun bebeğin oldu, ateşi çıktı, akla gelecek en basit yöntemleri bile denemeden, doktoruna danışmadan gruba sorup yardım istiyorsun...

Bir saniye, sen anne oldun çocuğun huysuz durmuyor sen eşinle bu yüzden sorun yaşıyorsun ve bunu eşinle konuşup çözmek yerine alalade bir facebook grubundan yardım istiyorsun...

3.Grup üyeleri2: ah işte en tehlikelileri! Kraldan çok kralcılar. çok bilirciler. Muhtemelen bir çoğu ev hanımı iki mahhalle öteye kadar olan real dünyalarının aksine, platform içerisinde gerçekten 'birşeyler' bilen kişilerin ağzından yarım yamalak konuşan, çocuk bakımı üzerine orda burda 3 satırlık yorumlardan öğrendiği ile kendini uzman belleyen kadıncıklar! çok tehlikeliler! bu birinci gurup üyelerden gelen sorulara fevkalade ukala bir tavır takınarak cevap veren, ezen, aşağılayan, ay nasıl bilmezsin çok cahilsin diyip yalan yanlış tıp terminolojisinden konuşmaya gayret eden bir guruh. bu profilin tek dünyası olan bu platform çok önemlidir. yönetim kadrosuna olan özenmişlikle gayret sarf edip göze girmk için kendini paralar adeta. çünkü orada edineceği ufacık da olsa yer ona statü kazandıracaktır  :))) çok önemlidir çükü.. benim fikrimce sanal dünyanın hülogları..

Karakterleri tanıdıysak devam edeyim,

Hiç soru sormadan facebooka girdikçe anasayfaya düşen soruları ve altında verilmiş muhteşem değerli cevaparı okuyorum.. soru sormuşluğum hiç yok ancak garip tavırların döndüğü bir kaç paylaşıma çenemi tutamayıp birşeyler yazmışlığım var.
yine birgün annenin biri muhahhelebi tarifi sormuş.. altında yine o çok bilir bokologlar yazmış ta yazmış. üç beş kendini bilmez 'anne' almışlar kadıncağızı aralarına kendi tabirleri ile 'eğleniyorlar!' büyük bir ukalalık, aşağılama söz konusu! 'yıl olmuş kaç 1945 savaş zamanı sanki yaeee' 'allam sana geliyom yaaee' saçma salak capslar falan... böyle bir hadsizlik söz konusu! kimsiniz siz yahu :)? ne hakla di mi? tabi tutamadım kendimi muhallebi tarifi isteyen bir anneyle böylesine dalga geçmek! kınıyorum falan filan.. tavırlarını eleştiren bir yaklaşım.. bu sefer bana sardılar :) işte pirinç zararlıymış yıl kaçmış bilmem ne! iyi de konu pirinç değil tavrınız dedikçe anlamıyorlar yok dümdüz yazıyorlar! biri çıktı guruptan ayrılmamı önerdi :) ben de tabii sordum siz kimsiniz? hangi sıfatla beni kibarca kovmaya kalkıyorsunuz? bu hakkı size kim verdi? kadın yönötöcö kadrosundanmış 'gereksiz hassasiyet göstermekten' beni onların deyimiyle kapı önüne koymuş :)))) bak bak! o kadıncağızla t*şak geçenler arasında bu da, tabii kapıyı gösterecek bana...

neyse, noluyo lan deyip bir atarlandım tabi. hayır yani ne hakla? hem bir kadına alçakca davranıyorsunuz eleştirilince de kapıyı gösteriyorsunuz.

öncelikle, önce bir azıcık insan olun di mi? insanlara kabalaşmayın, hadsizleşmeyin! sınırınızı bilin! muhallebi ne yaaae diye aşağılamayın bugün doktorlar bile muhallebiyi önerirken sen kimsin len denyo! esip gürlüyorsun!! kaldı ki canım herkes bebesini avakadolarla, brokolilerle besleyemiyor! yaşadığın ülkenin gerçeklerinden bir haber, karşımdakine yetersiz kötü hissettirir miyim diye düşünen yok! herkes çok paralı çook şartları elverişli! ulan bu memelekette açlıktan ölen bebeler var sen kalkmış muhallebiyi hor görüyorsun pislik!!! hangi anne bebeğini en uygun şekilde beslemek istemez??? sen kimsin nasıl bir canavarsın ki anneye kendini kötü hissettirmekle kalmıyor üstüne birde aşağılayıp dalga geçiyorsun hadsiz!!!!!
herkes bir kendine gelse iyi olacak! her yerde denk gelinen bir şekilde maruz kalınır oldu bu terbiyesizliğe!!! bırakın ulan, düşün insanların yakasından! benim çok tanıdığım var bebeğini emziremeyen! ameliyat olmak zorunda kalan ama keşke olmasaydım ölseydim de emzirseydim yavrumu diyen! memelerim parçalansaydı hiç sorun değil keşke emzirebileydim diyen!! bu kadınlara kalkıp canım biz anne sütünü destekliyoruz mamaya karşıyız bizim gurup kuralları böyle demek de ne??? ulan hiç mi vicdan insanlık yok sizde!! bu muamele ne! kurala bak ayrıca emzirmeniz şart!! oha!! ya sen bir yerini bilsene!!!

tabi guruptan atılmaya değil böylesine insanlıktan zerre nasibini almamış kişilerin saçma sapan ego tatminlerine sinirlenip grup sahibesine yaptığım tüm yazışmaların görüntüsünü atıp durumu izah eden bir mail attım. amacım şikayet etmek değil, yaşadığım bu terörü kendi blogumda paylaşacağımı belirttim! bunu da ne zaketen yapıyorum, hani onun grubu ama belki haberi yoktur yaşanılandan bilsin. tabii cevap alamadım hanım efendiden :) ciddiye alıp dönmedi, mailimi gördüğü halde.
e ben de her insan gibi yaşadıklarımı aktarma özgürlüğüne sonuna kadar sahibim! instagram hesabımdan böyle birşey yaşadığımı ve kendi şahsi blogumda paylaşacağımı duyurdum. kimsenin şahsına ne bir söylem ne bir hakaret. yapılan terörü eleştirel bir uslup. grubu da etiketledim, ortada yine bir sinsilik yok.. tabii  bahsi geçen gurupları bilenler izlenimlerini aktarmaya, benzer şeyler yaşadıklarını yazmaya başlayınca o benim mailimi ciddiye alıp geri dönme nezaketini gösterneyen bayan hop damlaadı! ' sizi tanımıyorum, ne olduğunu bilmiyorum, bilmekte istemiyorum atılmanız isabetli olmuş! sizinle konuşmaktan utanıyorum' diyerek :) eee imam osurursa cemaat sıçarmış o an o grupta rahatca sergilenen o tavırların nedenini anlamıştım :)sonra bu hanımda benim adımla birlikte benim paylaşımımı grubunda paylaştı ve işte ondan sonrası AKP mitingi gibi gelişti :))
bu çok bilirci kendini bilmez insancıklar başladılar yazışmaya! orada yetinmeyip hırs yapıp direk instagramda yazmaya :) bir çoğu instagram ne bilmiyor birbirlerinden sorup gelip yorum yapıyorlar falan sonra guruba gidip 'ben de yorum yaptım ehe ehe' yazıyorlar ki göze girsinler de bir 'aferim kızım/ aferim oğlum! goodd boyyyy good boooyy!' kazansınlar :))
öyle bir hallenmiş durumdalar ki çıldırmış gibi yazışıyorlar.. benim hiç birinin şahsına tek bir hakaretim olmadığı halde ne ruh hastalığım kalıyor ne grubu kulanarak ünlü olmak istemem :)) (hala gülüyorum buna) öyleki şahsıma, eşime, aileme ve hata hatta ÇOCUKLARIMA kadar hakaret etmeye başlıyorlar!!!!! biri hıyar göndermeyi öneriyor  (ne amaçla göndermeyi düşündüğünü tahmin edersiniz böyle iğrenç zihniyetler) diğeri üstüüün zekasının ürünüyle soyadımla dalga geçiyor falan diğeri rujuma laf atarken öteki ehuehueu eğitimi ne bunun da blog yazıyo yaaa diyor ( böyle bir kitle işte blog yazabilmek için akademisyen falan olman gerektiğini sanıyor yazzıkkk) birçoğunun ne yaşandığından haberi yok, mevzuyu bilmiyor ama herkes saydırıyor diye saydırıyor falan :))

bir diğeri instagramdan beni engelleyip koştur koştur guruba gidip yazıyor da yazıyor gebeliğimden beri beni takip ettiğini, hatta gruba üye olduğumu görünce belki birşeyler öğrenirim diye benim adıma sevindiğini, zaten grup kurallarına aykırı çocuk baktığımı, ateş düşürücü ilaç verdiğimi 4. ayda ek gıdaya başladığımı falan böyle uzun uzuun yazmış sonunda da neden bunları yazdığını bilmediğini belirtmiş :)) yani ah be sinsi pislik sorsaydın hangi tarihlerde regli olduğumu falan söylerdim onları da yazardın!!! :))

iş büyüdükçe büyüdü ogünün sabahına kadar ciddi bir terör, cahillik, kendini bilmezlik denyoluklara maruz kaldım. sustum kenara çekilip izledim çünkü laftan anlayacak insan formu yoktu karşımda! tüm hakaretleri yazışmaları ben de şuan için paylaşmıyorum bir kaç kişi için ciddi düşünüyorum :)

sonra tabi beni bilen arkadaşlar bu yaşanılanlara tepki verdi, bu sefer yaşanılanları hiç bir şekilde bilmeyenler birbirinden farklı senaryolar üreterek insanlara izah etmeye ve haksızlığımı anlatmaya çalıştılar. tüm bu vahşi doğa yaşamından fırlamışcasına yazıp çizzenleri aklayıp aslında benim neler karıştırdığımı hep benim yüzümden olduğunu olayı uzattığımı, abarttığımı falan yadılar :)))

yani öyle bir kaos ortamı ki sorma gitsin arkadaş!

bunlar 3 gün 500 yorum altında böyle aileme hakaret ede ede yazışıp mastürbasyon yaptılar..

ama benim işim bitmedi.

ya bu nedir? nasıl bir cesarettir?nasıl bir vicdandır? nasıl insanlıktır?
sizin çocuğunuzu sizden bile daha fazla düşünüyoruz diyip, hiç bir medikal bilgisi olmadan doktorlara bile kafa tutar cinsten bir sahte uzmanlık sergilemek ne boyutta bir tehlike?
çocuğuma ateş düşürücü vermişim diye bana hakaret edenlerin lafıyla iş yapsam çocuğum havale geçirir!
benim uzman çocuk doktorum mu iş bilmiyor onca sene boşuna okumuş da bunların söylediklerinin tam tersini söylüyor bana??? ya abi bunların lafıyla hareket edip bunlara inanarak hareket eden kaç anne var acaba kaç bebek tehlikede!! bu grupların kapatılması elzemdir!
doktorum asla bu tarz gruplara dahil olmamamı özellikle belirtmişti!:)

ya zaten bir anne olarak neden ihtiyaç duyarsın sen böyle gruplara?


Kulağa komik geliyor. Ya bi kendine gel. Nerde senin Güdülerin?? Daha ana rahmindeyken genlerine kodlanan ve zamanı gelince kullanacağın o güdüler?? Geldi zamanı hadi kullansana! Kendine güvensene! Yook... bebeğini hiiiiiçç tanımayan o yüzlerce insandan gelen öneriye göre hareket edip çocuğunun karnını doyuracak, suyunu içirmek! Pes!!


Bir de aynı zamanda gurubun fedailerini oynuyorsun... ya yapmayın Allah aşkına! bir kendinize gelin!
işe önce şu saçma sapan gruplara üyeliklerinizi iptal ederek başlayın! sonra anneliğinizi keşfedin, çocuğunuzu kendiniz gözlemleyin. o size zaten ne istediğini, ne yapman gerektiğini gösterecek, sizi hiiç tanımayan insanların o kirli ağızlarından çıkanları değil kendi çocuğunuzu dinleyin!!!

kendiniz olun.
özgün olun.
her hıyarım var diyene koşmayın.
anneliğinizi ne yem edin ne ettirin.
millete de musallat olmaktan vazgeçin.
!

(yazar kafa sesini yansıtmıştır. ' bu da nasıl uslup yaee ne atarlı!' diyen arkadaş, sen olsaydın sülale bırakmazdın sakın eleştirme e mi? ^.^)
(aslında değinilmesi gereken daha çok fantanstik özellikleri var bu grupların ancak çocoom ataklı yazamıyorum..terliksi hayvanın bile bir amacı var iken şu evrende, yatak odalarına varıncaya kadar giren bu hadsiz zihniyetin hayatlarımızdaki gereksizliği üzüerine yazılır da yazılır da işte fırsat vermiyor çoocoom! bellki diş ağrısı var doktorumun verdiği şurubu içireceyim şimdi çünkü manyaam çoçuğuma siyanür gibi ilaç veryom!)




16 yorum:

  1. Benimde 5 bucuk aylik kizim var ilk bebegim Bende senin gibi dusunuyorum bir kac kere bazi konusmalara denk geldim inanamadim cok guzel bir sekilde dile getirmissin Hayranlikla okudum instagramdada takip ediyorum sanada cocuklarinada nazar degmesin hepiniz cok guzelsiniz..

    YanıtlaSil
  2. Yazınızı severek okudum ve çok Haklısınız Yeliz hanım. Yalnız AKP mitingi gibi gelişti ifadenizden rahatsız oldum açıkçası. Bu yorumu da Linç edilmeyeceğime inanarak bütün samimiyetimle yazıyorum. Çünkü biz farklı zihniyete sahip olsak da yazınızda paylaştığınız gibi ötekileştirilmemiş bir toplum oluşturmak istiyoruz. Sevgilerle ☺️

    YanıtlaSil
  3. Iyiki varsin yelez..umarim senin kadar rahat ve mantkli bir sekilde buyutebilirim oglumu...harcadgin vakite degmezler...

    YanıtlaSil
  4. Yeliz kısa ve öz konuşucam seni sevdim net! Sen ve senin gibiler ne kadar az. Büyük sıkıntı!

    YanıtlaSil
  5. Instagramda olayi gormus ve anlamak icin cok caba sarfetmis olmama ragmen anlamamistim. Ve merak da etmistim. "Bu nasil harika bi cocuktur" diyerek denk geldigim instagram hesabinizdan blogunuza atlayip 2 gunde tum yazilarinizi okumus bi insan olarak en merak ettigim konuyu da ogrenmis oldum. Dandikler diyor ve geciyorum. Hani diyolar ya cok cahilsin keske olsen diye. O tayfa bu tabire cok da uygun iste. Geceyi cok oper berke izci selami gonderirim.

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım !!! süper bir yazı:) annelik yaşanarak öğrenilir bence..
    pinarinaryasi.wordpress.com

    YanıtlaSil
  7. Merhaba sizi instagramdan takip ediyordum ama blogu okuyunca daha da ilgimi cektiniz ;) oncelikle iki guzel oglunuz var ve insallah mutlu yasarlar. Eger yazdiklariniz sizseniz ki ben boyle olduguna inandim ( buralarda kendi gibi yazan az bence ) sizinle oturup konusmayi cok isterdim. Aslinda zor olmamali kendi gibi dusunmeyeni dislamayan fikrini empoze etmeye calismayan markalarinin bilinmesini istemeyen insan bulmak ama ben eskisehirde bulamadim. Sizi klonlamak ve bizim okulun ogretmenler odasina bi kac tane almak istiyorum ki olmasi gereken davranislar normallessin. Aslinda su aralar rahatim dogum izninden doleyi en masum varlikla evimde sarmas dolasim ama izinden sonra beni bekleyenlerin hic degismemis hatta artmis olacagindan da endiseliyim.belki sizi klonlayamam ama bu dusunce tarzini bende ogrencilerimeasilarim o zaman :)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ollaluna çoçoon izin verdikçe sen hep yazsana... :)

    YanıtlaSil
  9. Super bir yazi.Tam da benim icimden gecenler ! O soylediginiz gruba bir arkadasim vasitasiyla uye oldum. Hic soru sormadim, ama sorulan sorulari ve yorumlari okudukca sinirlenmekle eglenmek arasinda gidip geliyorum. Eger onlarin onderdiklerinin disinda cocugunuzu beslerseniz, farkli urunler kullanirsaniz, gebeliginizde dediklerinizi yapmazsaniz cocugunuz sakat,hasta olur siz de dunyanin en kotu annesi. Boyle bir dunya varmi? Tum doktorlara karsilar cunku kendileri daha iyi biliyorlar. Ahh bir de grup baskanlarinda duyduklari ask, tapinmaktan otesi,ne yapti ki acaba bu kadar? Sizin gibi annelerin olmasi super. Ben de bu gebeligim suresicinde ve insallah anneligimde sizin yazilarinizi takip edecegim :)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar Yeliz hanim,
    Yazınızı buyuk bir begeni ile okudum agziniza saglik
    Ayni durumu, ayni grupla bende yaşadım..
    Önemsemiyorum çünkü dediginiz gibi beni anlayacak uslup yoktu orada.
    Bu arada yazilarinizi cok begeniyorum, takipteyim ve zaman zaman facebook hesabimda paylasıyorum. Sevgiler 😘

    YanıtlaSil
  11. Sen ne harika bi insansın. Ailenin ziyaretine gittiğin fotoğrafların aklımda.. Bayıldım hepsine.. Keşke herkes senin gibi doğal ve kendine güven dolu yaşasa.. Geceye aşığım bi kere:) benim de 3 aylık bi oğlum var.. Bu bahsi geçen gruptaki saçmalıklarla büyütmicem oğlumu.. Ne deyim daha bi ömür mutlu yaşa yelez☺️☺️👶

    YanıtlaSil
  12. of derhal terkedilesi bir grup o!benimde facebookta kaydirmisligim var.koyunluk bir kisim milletimin ozunde var malesef..orada da bir aidiyetlik tatminimidir,egn tatminimidir..ki hepsinin bebesine cikolata bile verdigine eminim!!!

    YanıtlaSil
  13. Hihoha hoşuma gitti kodummu oturtmuşsun :) Biri 11 Biri 1 iki minnak yavru da bende var. Hiç sevmiyorum o gruplarım bence bi b*ktan haberleri yok. Zaman mı çok nedir çocuğun DNA sına iniyolar her proplemde içim bayılıyo benim... Öyle böyle büyüycekler mutlu olsunlar yeter. mıncırır ve öperim

    YanıtlaSil
  14. Henüz evli dahi olmama rağmen , yazdıklarınızı okuyunca çocuklar adına çok üzüldüm. Ne yazık ki henüz iyi bir insan olmayı bile basaramayan kadınlar anne oluyorlar ve çocuklarına da yarım yamalık insanliklarini öğretecekler. Keşke insan olarak iyiliği ve sevginin asıl erdem olduğunu kavrayabilsek de karşımızdakini eleştirirken bile saygılı olsak. Ki ben bunun eleştirmek olduğuna da inanmıyorum. Bahsi geçen gruptaki annelerin niyeti gerçekten annelere yardimci olmak olsaydı eminim eleştirileri bile yapıci olurdu. Halbuki dalga geçerek bir anneyi bir kadını bir insanı küçük düşürerek kendi insanliklarini da kaybetmisler.
    Teşekkürler yeliz hanım. Böyle gerçeği anlatan yazılara ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    Bloğunuzu bugün keşfettim ve tarzınız beni hemen sardı. Kendimi yakın hissetmekle kalmıyor, isyanınızı bağrıma basıyorum. Sevgiler. Oyaanne.

    YanıtlaSil
  16. Geçenlerde paylaştığınız bir fotodan ötürü merak edip gruba katılım isteği gönderdim , adım soyadım tam olduğu için(!) hemen kabul ettiler. Biraz bakındım. Yazılanları okudum. Yeni doğum yapacak gelinimize sakın böyle gruplara girme diyerek öğütler verip , gerçekten lohusa psikolojisindeki bir kadının girmesi oldukça sakıncalı, gruptan vakit kaybetmeksizin uzaklaştım. İnsanların psikolojileri inanılır gibi değil. Bir şekilde tatmin yaşıyorlar onu anladım, hem de büyük bir tatmin bu kadar hırslı olduklarına göre ama neyin yoksunluğu onları bu kadar disipline edip, körükörüne bağlanmaya iten anlayamadım. Anlamakta istemedim. İstemiyorum. O kadar çoklar ki! Yapabileceğim hiçbirşey yok onlar adına. Ben basit sıradan bir anne parçasıyım. Çocuğumun boy boy fotolarını paylaşıyorum orda burda. Linç edilmeliyim onlara göre. Azıcık kendime ait düşüncelerim olmasa, biraz kendime güvenim eksik olsa oturup ağlaya ağlaya bileklerimi kesmeliyim! Bir yazışmaya istinaden söylüyorum bunları, abartı değil! Saçmalığın daniskası. Çok yazık! Ama işe yaradıkları da oluyor , benim ki biraz absürt bir durum gerçi ilk doğum yaptığım dönemlerden bir hatıramı anlatmak istiyorum şimdi. Umarım yanlış anlamazsınız beni. Anlarsanız da yapacak bir şeyim yok ;) çoçuğum 4. ayında 10 kilo nun biraz üzerindeydi. 3.500 kilo doğmuş bir bebek. Sadece anne sütü veriyorum. Ama müthiş gazlı bir Bebek ve durmadan vızıldayıp duruyor. Kayınvalidem ziyarete geldi. Çok arıza bir kadındır. Bütün sülale bilir. Gören herkesin obez olacak bu çocuk dediği oğlum için tutturdu "bu çocuk doymuyor ondan ağlıyor" diye! Kulak asmadım tabiki. Baktı dinlemiyorum (aralıksız söylenmek gibi bir yeteneği vardır , belirteyim! Hemde ne söylenmek!) Birgün yakın gözlüklerini takıp tam çocuğumu emzirmek üzere kucağıma aldığımda yanıma oturdu ve gözlüğü takıp, gözünü mememe dikip(üniversite mezunudur, İstanbullu bir hanfendi, eğitim seviyemiz iyidir;) ) sık bakayım sütüne bakacağım dedi, kavga etmeye hiç yeltenmeyip dediğini yaptım ve süt fışkırdı(bunları arsız gelin olmadığımı düşünmemeniz için anlatıyorum) ama o bunu yeterli bulmadı:)) birkaç fışkırtmadan sonra, teşhisinde çok haklı olduğuna karar verip(bu zaten kaçınılmazdı !) çocuğa mama vermem için baskılarını artırdı. Ayy uzattım da mevzuyu bağlıyorum şimdi:) bende tabiki çok sinirlendim ama tartışmaktan pek hazzetmem, sevsem de onla asla tartışmaya girmem! Dünya da ki bütün sular kurur da kayınvalidemin konuşması bitmez! Facebook'a giri, belki o grup bile olabilir hatırlamıyorum tam, bir guruba çocuğumun kilosunu, emzirdiğimi ama kayınvalidemin bebeğin doymadığını öne sürüp çocuğa mama başlatmak istediğini oldukça mağdur bir dille yazdım! (Anlattığım üzere baya da mağdurdum) Hemen duvarda yayınladılar. Sevgili kayınvalidem de grubun yazılarını görebiliyor bunu tam şu anda belirtmeliyim. :) aman yarabbi! Hani bişiler derler diyodum ama o kadarını hiç tahmin edememiştim. Saydırdılar da saydırdılar! Ahahah! Afedersin! Gülmek istemiyorum ama dayanamıyorum! Bir sürü yorum, bir sürü insan. Ne giydirdiler ne giydirdiler! Bir işe yaradılar yani! Sonrasını merak edersen kayınvalidem eşimden beni boşamasını istedi. Tabiki buna yanaşmadık. Neyse burda kesiyorum! Bence durum tamamen seni çekememelerinden kaynaklanıyor. Seni çok sevdiğimden (tanımıyorum) yada hayran olduğumdan(takdir ediyorum edebimle) söylemiyorum. Bildiğin yoldan gitmelisin hep yaptığın gibi. Saygılar!

    YanıtlaSil