2 Nisan 2015 Perşembe

Yaşasın Takipçi Sayım 2k Oldu!



'Yaşasın takipçi sayım 2k oldu! Artık bir instagram fenomeniyim ^.^ Gelsin hediyeler ehe ehe ^.^ yuppioaoaoao'

Nasıl giriş? Son bir kaç post azcık 'atarlı' farkındayım ama 'BENİ SİZLER DELİRTTİNİZ!' N'apayım?
Bu konuyu işlemem gerekiyor. Dedikodu sevmeyen çıkarken kapıyı örtsün :))

Ay sayın okuyucu, henüz instagram kullanıcı değilsen bil ki yaşamıyorsun. Ölmüşsün ayol sen! 3-5 çağ geri kalmışsın bak! koş bir hesap al şöyle en afillisinden bir kullanıcı adı, sonra tırnaklarını yiyerek takipçi sayının artışını izle.
Sonra aşağıda anlatacağım yollardan giderek bir gün giriş cümlesini sen de kurabileceksin, söz bak  :)

Çok komik di mi? Ama durum bu.
Evet anladığınız üzere bugünki konumuz 'hediye ürünler'

Efendim, instagram artık bir ticarethane. Kim ne derse desin, çok iyi bir vitrin, pazar tezgahı.
Minik yapılı, kurabiyesicinden tutun, zincirleri olan koca markalar bile artık buradan tanınırlılığı artırmakta. Haliyle bunu da 'instagram fenomenleri' ile iş birliğinde yapmaktadırlar.

Buraya kadar sorun yok. Bence günümüze uygun şahane bir pazarlama tekniği. Eski bir reklamcı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; deli bütçeler ile yapılan  tv reklamları/Sokak reklamlarından çok daha  düşük bütçelere neredeyse aynı kitleye ulaşıyorlar. Üstüne 'güvenirlilik' referansıyla. Şöyle ki, ürünü Blogger kullanıyor ve kendi özel hesabından, blogundan tecrübelerini de aktararak takipçileriyle paylaşıyor. Potansiyel kitle de zaten sevdiği, tanıdığı ve dahası güven duyduğu Blogger'ın önerisine ikna oluyor.
Gayet mantıklı ve faydalı bir alışveriş!

Bu anlamda hakkı yenilmeyecek, gerçekten işi 'hediye' karşılığı yapmayan, kendisine her gelen markaya kucak açmayan, seçen ve gerçekten objektif bir şekilde kullanıp tecrübesini aktaran işinin ehli blogger arkadaşlarım var. Özellikle, söz konusu ürün çocukları ilgilendiriyorsa daha dikkatli ve özenli davrandıklarına inanıyorum.

Ciddi anlamda kendi çıkarlarını çok ölçüp biçmeden ( ki bence çok yanlış. Yukarıda yüzeysel de olsa değindiğim,  Markaların bu iş birliğinden aldıkları pozitif geri dönüşlerinin yanında, bloggerlara düşen kocaaaman bir hiç neredeyse. Buyüzden, bu işi layığıyla yapan arkadaşların proje bazlı bütçe ile çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlüsü haksızlık.).

Amaaa,

Lakinnnnn,

Gel gelelim işin trajikomik kısmına! ( beeeeennnn ollalunaaaaaa elbetteeeee iğneleyeceğim ^.^)

Millet böyle, seminer seminer gezip eğitim alırken, haldır haldır lansmanlarda marka bültenini not alırken -kimseyi yanlış yönlendirmemek adına- kılı kırk yararken, bizim pijamasının dizi çıkmış, yenice anne olmuş, öncesinde bloggerlarla ölesiye *şak geçen, minik bir kitleyi hastagla, bebek sayfalarında çoçuklarının fotolarını paylaştırarak, yarışmalarla falan toplayan ev hanımı ablamız da kalkıp ;  'Yaşasın takipçi sayım 2k oldu! Artık bir instagram fenomeniyim ^.^ Gelsin hediyeler ehe ehe ^.^ yuppioaoaoao' sevinç çığlıkları eşliğinde koşa koşa gelip anında çakar mı kendine bir blog! (Gözler yana devrilmiş emojin)

Açar açar.
Sorun yok. Bu ablamızın ağına ilk düşenler minik butikler olur. Ne bileyim, ' Bu hayatımdan gördüğüm en tatlış bebek patiğiiii ^.^ hadi herkes şu @hjhfdkjgkjhşl sayfayı takipppp etsinn'den başlar  ' ay tütümüzde götüşümüze ne de güzel oldu galp galp galp hadi el ele verip goşarak @ıutyorhkşlrthk sayfasını takibe alınnn'dan devam eder... Gelsin kurabiyeler, tütüler, gitsin çocuğun kafasından büyük şeylerin yapıştırıldığı saç bantları falan...

Oh oh bu leveli ful balla geçtim sıradaaa markalarrrrr, lansmanlaaaarrrrr!!! grrrrrrrr!!!

Markalara mailler hazırlanır, azıcık plaza dili kullanılır falan ama içerik ' ay beni de davet etsenize lansmanlarınızaaa litfiin ^.^bakın şukadar takipçim varrrr blooogggumm da var biliyon mu?? kısır veriyonuz mu lansmanlarda?' ...

Öyle hırs ki bu, öyle bir gerzek özgüven ki ablamız havalanıııırrr, uçaaaar, uçaaar... Gönderilen her ürünü tereddüt etmeksizin 'ayy tabiiii adresimi verimm hemennn!' diyerek kabul eder.
Çer çöp, ot *ok ne varsa toplar.. Hediye gelen bebek zıbınını bir bakmışsın ya parkenin  ya da her tarafı leke içinde halının üstüne atar bir kaç flu, karanlık fotoğraf çeker.. Sonra bir bakarsın bulaşık detarjanına, klozet fırçasına kadar muhteşem bir kariyer yapmış instagram/blog hayatında ( Göz deviren emoji)

Of.. ( Göz deviren emojin) ( Göz deviren emojin) ( Göz deviren emojin)

Biriniz çıkın da hadi inkar edin! hadi hadi hodri meydan hadi.. :)
En az 25 tane sayarım (Güneş gözlüklü emojin)

Ama suç bu ablalarımızda değil. ŞUÇ VE VİZYONSUZLUK tamamen markaların!
Leş gibi halının üstüne atılmış ürününü görünce ne kadar mutlu oluyor acaba? Bu ne saçmalık!!! demiyor mu?
Yerle bir edilen marka itibarları?? Kusura bakmayın ama müstahak sana marka markaaa!! İş birliğine girdiğin insanı azcık araştır bak...huh!

Böyle işte..
E tüm bunları okumuşken ben olsam senin yerinde okuyucu sorarım bana; e çok konuşuyon da sen yapmıyon mu he!!?

Vallahi tüm iç huzurumla söyleyebilirim ki, neredeyse yapmıyorum okuyucum.
Zira yapsam günde seksen bebe patiği, elma şekeri, kanavice panosu görürdün heeesaabııımdaaa! :)
En basiti, çer çöp toplayıp tavsiyelerde bulunan ablalardan biri çoocuğuma sponsor desteğiyle bir partiler yapacağımı iddaa ediyormuş ki of sorma gitsin :)
Ha sağolsunlar, çokca farklı teklifler geldi. Ama ben o topa girmedim. Benim çocuğuma bir başkası niye doğum günü yapsın, masraf yapsın. Yaparsam ben yaparım. Kaldı ki çocuğumun en özel gününü çıkar uğruna satmam. Üzgünüm.

(Ha şu dedikoduyu yapmadan da bitirmiyim ^.^ bunu söyleyen hanım abla çocuğunun yaklaşan doğum günü için deli gibi sponsor arıyor :DDDDD (Büyük güldüm.) Ya Allahım tövbe ya... Gelinen hale bakınız...ben böyle işe tükererim! Tfffk!)

Öpering!




8 yorum:

  1. Yeleeeezzzz haasstayımm sana hee 😁 ilerde tam da senin gibi bi anne olmayı aşırı istiyorum, bir de mümkünse Gece gibi bi evlat 😍😍😍

    YanıtlaSil
  2. Kız ben seni yerim ya cok seviyorum seni cidden cok tanismak istiorum seni gibi tatli kalbi temiz dogal bi insanla saygilar ;) secillkoc

    YanıtlaSil
  3. Benden de tffkk ağzına sağlık ögghh geldi artık. Oğluşumla öperiz sizi (öpücük emojini)

    YanıtlaSil
  4. :))) gece gece iyi güldüm haa yelez.. birak yapsinlar ayol!! o suursuz karilarin tavsiyelerine uyup onlari takip ve taklit edenlere yanarim ben.. instagram annelerinden çok az takip ettiğim var bende anneyim ama daha cok şükür birinden feyz almadim alanada mani olmam :) sen hariç senin yerin ayri senin samimiyetin de olmasa cekilmez bu instagram..hadi operler gecemin gidisindan

    YanıtlaSil
  5. şöyle okudum ve baktım sonra da durdum dedim ki; yüregine ve zihniyetine zeval gelmeyesice, ne de cuk diye oturtuvermiş lafları tek tek! Bu insanlar nasıl da komikler de, markaların oyuncakları oluver mişler bir çırpıda.Zihniyetleri batasıca! 😒😒😒 Eline sözlerine parmaklarına saglık yahu! Öperim sözlerinden😊

    YanıtlaSil
  6. allah da senin iyiliğini versin he mi yelez! :))) resmen gıybete soktun bizi :p

    YanıtlaSil
  7. Ooouuuuuvvv... biraz ağır ama doğru tespit . (Başparnak emoji) Normal insan olarak uzağız bu durumlara ama kör deeeliz çoh şükür.. Uyma sen onlara anneeemm .. tu kaka onlar .. �� Seni seviore yelezim öpering .. gece yi .. saçli çociki... seni.. galp galp galp

    YanıtlaSil
  8. Bir nefeste yazmışsın bir nefeste okudum 😊😊 vallahi bu ne güzel tespit diyemiyorum bu direk kapak olmuş çokta güzel Olmus😊😊bide şu takibe takip var çözemedigim ... ama bildiğim bişey varki sende oğlusun gece de dünya tatlisisiniz😊😊 öptüm yelezz

    YanıtlaSil