25 Temmuz 2015 Cumartesi

Bundan sonra böyle..

Küskün hissediyorum.
Sıkışmış hissediyorum.
İnsanların kabarmış egolarından, kibirlerinden, saygısızlıklarından, 'eleştiri' adı altında aşağılamalarından, hiç olmadığım biri kılıfına sokmalarından, magazin sevdalarından ve dahası ikiyüzlülüklerinden..

Tüm bunlara maruz kaldığında tarafından beklenen nezaketten, tahammülden, anlayıştan, sabırdan..

İçimdeki insan sevgisini öldürdünüz. İnsana dahası düşünceye duyduğum saygıyı yerle bir ettiniz. Size ne olursa olsun saygı göstermeyi bilen, fikrinizi beyan etme hakkını sonuna kadar sunan bir insanı aşırılığınızla kaybettiniz.

Öyle pervasız ve öyle sınırsız hal aldınız ki, durmuyor daha çok kanırtıyorsunuz! Yüzünüze vurulunca bu çirkin haliniz, arsızca anlayış,saygı, tahammül bekliyorsunuz!

Kendinize edilecek bir kelime ile dünyayı ayağa kaldırırken, başkalarına cinnet geçirmek çok mu uzak sanıyorsunuz?
Kendinize gelebilecek en ufak bir kelimeyi duymak istemezken, bir başkasına bıkmadan usanmadan defalarca zalimlik etmeyi nasıl hak görüyor ve bunu nasıl savunuyorsunuz?

Sadece siz mi bağırır, çağırırsınız? Sadece siz mi öfkelenirsiniz? Sadece siz ve sizin duygularınız mı önemli?
Ne aptal bir yanılgı bu! siz bu kolaycılığı her gün yaparsınız kimide, tüketilen sabrının sonuna geldiğinde! 

Sanıyor musunuz ki tek bir kişi bu hale getirdi herşeyi?
Yanılıyorsunuz.
Bir kişi bin kişi.. Ne fark edecek, bir insanı kaybettiniz diyorum size!

Dünden beri soruyorum;
Bir çocuk nasıl incitilmek istenir?
Bir adama eşinin ilk evliliği neden sorulur?
Bir kadın neden sürekli eleştirilir?

Hiç de bunu bir başkasına yapmıyorken üstelik.

İnsanların kötülüğüne inandım. Her zaman ve her koşulda savunduğum salt insanın kötülüğüne inandım diyorum size.
var mı dahası...

Benim binbir emek ve zorlukla kurduğum huzuruma, alçakca tecavüz ediliyor diyorum size.

Bir alanda var olmak mı hak sayılıyor tüm bunlara?
Hanginizin çocuğunu kırdım? Hanginizin eşiyle arasına nifak sokmak istedim? Ve hanginizin seçimlerine alçakça saldırdım?

Dinsiz.
İbne.
Fahişe.
zalim anne.
çocuğu evlatlık vermiş.
Karı kılıklı kocası.
ikiyüzlü.
Hayvan düşmanı.
Reklam alıp halktan koptu.

Hepsini söylediniz bana. Hepsini.

Güzel olan ne varsa hep eleştirdiniz!
Bir markayla ortak proje yaptık, üç çocuğu bayramda baştan aşağı giydirelim istedik. Hırslarınıza yenik düşüp kirlettiniz! Beni bambaşka, hiç yapmadığım şeylerle suçladınız.

Reklam alıyormuşum, reklam alanları eleştirirken ben de yapıyormuşum.
Çalışmam lazım çünkü. Üstelik benim mesleğim bu. Bir ofiste veya ufak çocuğum olduğu için evden yapıyor olmak arasındaki fark ne?

Evet eleştirdim, hala eleştiriyorum.Çünkü bu işi hakkıyla yapanların yanında tüm kötü niyetiyle yapan insanlar da var bilin dedim. Çünkü bu işin perde arkasını bilmiyorsunuz!
İnsanların ne kadar çirkinleştiğini, onursuzca neler yaptığını bu işi ayaklar altına alıp nasıl itibarsızlaştırdığını bilmiyorsunuz!

Her sabah size 'günaydın caanlar' diyenlerin arkanızdan 'ne salaklar! ne desem inanıyorlar' dediğinizi ve sizleri insan olarak görmek şöyle dursun birer rakamdan ibaret görenleri bilmiyorsunuz!

Size zerre kadar değer vermeyen, sizin üstünüzden rant elde eden insanları bilmiyorsunuz!

Sizlerin, çocukların nasıl etkileneceğini hiç düşünmeden kendi kazancına bakan, saçma sapan ilaçların dahi reklamını yaparak yanlış yönlendiren, insan sağlığını hiçe sayan insanları bilmiyorsunuz!

Markalardan hediye ürün kapmak için ona buna mail atıp yalvaran, dilenen insanları bilmiyorsunuz!!!

Bilmiyor dahası bu insanları sosyal medyadaki yalan hallerine inanıyor ve alkış tutuyorsunuz!

Sizin bilmediğiniz tüm bu tavırları, davranışları eleştirdim.

Çünkü ben sizlere değer verdim! Sizleri aslında hiç umursamayan insanlara tavrımı gösterdim.
Çünkü ben insanı sevdim.
Ama bunu yerlebir ettiniz.
Kendi çıkarlarımı gözetmeli, kimseyle ters düşmemeli, yoluma bakmalıydım.
Sizlerle oynamalıydım.
Değil mi?

Şimdi sizi samimiyetsizliğin, arsızlığın, usturupsuzluğun, kibirin diz boyunu geçtiği yerde bırakıyorum.
İnsanlığa uzattığım eli geri çekiyorum.

Şunu öğrendim;
Karşındakinin anladığı kadarsın.
ve
Beni anlamadınız.
ve
Ben kendimi ifade etmekten yoruldum.

Şimdi, dönüp verdiğiniz zararı telafi etmeye, kırdıklarınızı onarmaya çalışacağım.

Ve insanlara karşı biraz daha bencil olmayı kendime öğreteceğim.
Bundan sonra böyle..

16 yorum:

  1. sen çok güzelsin 🌸

    YanıtlaSil
  2. Üzüldüm çok, sen kadar siz kadar üzüldüm inan...Aramızda olmadığın zaman da sadece dinlen lütfen gereksiz insanları düşünüp keyfinizin kaçmasına izin verme..
    Huzurlu ve mutlu günleriniz olsun inş Yelizcim.. Sevgiler Sibel Daban...

    YanıtlaSil
  3. çok üzmüşler seni yeleeezzz.... ama inan ki herkes kendi kalbinin ekmeğini yer... ne yazık ki fesatlık ve kıskançlık insanların kalbini ele geçirdiğinde çok saygısızca durumlar ortaya çıkabiliyor..ama sen üzülme kızma.. Kimseye kendini ifade etmek ya da anlatmak zorunda değilsin.. en azından ben kendi adıma konuşayım gordüğüm kadarını seviyorum.. eşime baak bu bebişin adı gece diyorum sanki 40 yıllık arkadaşımın çocuğu gibi :) hoşçakal ve seni soktukları bu psikolojiden hemen kurtul :)

    YanıtlaSil
  4. Gercekligi sadece su aptal, bir karislik sanal dunyanin icinde sanan insanlar yuzunden ve istedikleri tam da buyken ne kalbini ne de zihnini bulandirma. Seni sen yapan ne varsa ve hatta insani ne varsa onlarda olmadigi icin kustuklari nefret. Bataklik gibi dusun. Uzerinden gec gitsin.
    Nacizane...
    Selin

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Instagramda yorum yazmak istedim ama okumazsınız diye düşündüm. Buraya yazıyorum.
    Ben 23 yaşındayım ve boşanmış bir anne babanın çocuğuyum. Küçüklüğümden beri anneme dair eleştiriler hiç bitmedi. Ben de babamla yaşadım bir süre, o dönemde herkes annemi eleştirdi. Halbuki ne ben, ne annem ne de babam yaşayış şeklimizden şikayetçiydik. Huzurluyduk yani. Annemi, "Kocandan neden boşandın! Çocuğun var!" diye de çok üzdüler. Halbuki ben bu durumdan da şikayetçi değildim! Bugün 23 yaşındayım, sapasağlam büyüdüm, hiç aldırış etmeden bu söylenenlere! 1 ay önce annemle ben güle oynaya mezuniyet törenime gittik. Ben onu, o beni hep gururlandırdı. Gerisi önemli mi! Birbirimize akıl vermekten çok, ilham vermeye ihtiyacımız var. Siz bana sosyal medyada ilham kaynağı oldunuz. Hepimizin hayatında hakkımızda söylenenler var. Ama önemli olan kendi arkadaş çevremiz. Kendi ailemiz. Kendi önemsediklerimiz. Bizi gerçekten tanıyan insanlar. Gerisini boş verin, yoksa bu hayat böyle yaşanmaz. Öpüyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Anne olmak içini parçalara ayırıp koparmamak sanırım. Anne olma içgüdüsüyle var olmuşken biz kadınlar, nasıl birbirimize bu denli vahşi olabiliyoruz en hassas olmamız gereken konularda, şaşıyorum. Sadece şaşıyorum. Bir anneyi (bir kadını, bir insanı) en incitecek noktadan vurmak nasıl bir kalbin eseri olabilir ki. Çok tuhaf. Anlamlandıramıyorum. Korkuyorum. Gün gelecek ben de senin gibi kendime bencil olmayı kötü olmayı öğretmeye çalışıcam ama şuan şaşkınlık ve korku evresindeyim.

    YanıtlaSil
  7. Belki dinimiz, görüşlerimiz ayrı ama ben sizi inanın çok sevdim. Çünkü önemli olan insanlık iyi yüreklilik merhamet... Karşındaki insanı görünüşüyle yargılamamayı ben sizden öğrendim. Patavatsız insanlar çok hayatta sizi sırf kıskandığı için değiştirmeye kalkanlarla dolu etraf. Siz siz olun değişmeyin. İnşallah en kısa zamanda dönersiniz aramıza Geceyi kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Senin gibi insanlar tükenirse geleceğe umutla bakmak sadece şarkılar da kalır.. Senin gibi iyi kalpli temiz kalbinde ne varsa özünde de o olan insanlar bize umut Yeliz.. Sakın kendini bırakma seninleyiz.. Kirginliklarina care olamam ama destekcinim.. Bu huzuru kolay elde etmediğini okumuştum ama klavye Efesi olanlar bunu anlayacak çapta değil malesef . Şirin Gece nin yanaklarından senin güzel yüreğinden öptüm.. Güç veriyorsunuz bana.. Sevgiyle kalın.. Ozan abiye selamlar..

    YanıtlaSil
  9. Çok bildiğim bir dünya değil bu igler bloglar aslında keyif olsun diye canım istedikçe geldiğince yazıyorum yani öyle bir popülerlik ayağı filan yok.Ama inceliyorum bu ig fenomenlerini tabi biride sensin geneli 2 tişört 1 çıngarak bir bilmem ne açılışı için canını verme modunda ki bana bile bulaştılarsa sana bulaşma şekillerini hayal edemiyorum kendince çirkinleşiyorlar çoğunun gerçeklikle alakası olmadığı halde bu kadar talep görmesi ise bana göre artık klinik psikolojinin bir dalı da bu yönlü olsun dedirtiyor.Fikirlerin yaşam biçimin anneliğin bunlar konu dışı ama şunu biliyorum gerçeksin geceyi sırtında taşırken yürüyen anne gerçek tatildeki anne gerçek kendini savunan yeliz gerçek o konuşanlarda sözde modern kariyer sahibi özde işi gücü olmayıp mahalledeki en boktan hayatı yaşayıp en usturupsuz işlere imzalarını atan dedikoducu komşular gıybetin sanal hali oysa ruhlar hep aynı köhne kafanın yolcusu sen böyle kıyaksın hatun gerisini onlar düşünsün.

    YanıtlaSil
  10. Hayatta bol şanslar.hoşca kalın

    YanıtlaSil
  11. Yeliz hanim yorumlari okumayin okumayin ki sinorleriniz hoplamasin..hatta bence sorulara esiniz de cevap vermesin..bazen goruyorum dayanamayip cevapliyorr...hic uzulmeyin..sevgilerrr ...

    YanıtlaSil
  12. Ben bu kadar fenalıklar yapıldığını bilmiyordum ya da okumamışım gözümden kaçmış.Ama şimdi senle bi kahve içmek istedim çay bardağında ve söylemek istediğim şu; Kız boşver beeee

    YanıtlaSil
  13. merhaba.insanlar böyledir yeliz hanım.siz kendinizi samimiyetle anlatınca, onlar buldukları her çatlaktan gemiye sızan su gibi batırmaya,dibe çekmeye çalışırlar sizi.kendileriyle yüzleşmeye cesareti olmayanlar başkalarının hayatlarının üzerinde tepinirler saygısızca.ben insanların sözlerine güvenmeyi bırakalı çok oldu.ama yavrularımızı hasetlerine,kirli kalplerine malzeme yaptıkları an ben de çileden çıkıyorum.

    YanıtlaSil
  14. Sen ne kadar guzel bir insansin be!Kiskanc dolular,insanliktan soğuturlar onlar..Seni sevenler sana yeter gerisini takma kafana. Cok guzellik dolusunuz ailece Yelez!

    YanıtlaSil
  15. Senin gibiler zaten parmakla sayiliyorken pes etme seni sen yapan yüreğinin güzelliği gormeyenide boşver gitsin hep mutlu ol bencillik senin hamuruna ters istesende öğrenemezsin.

    YanıtlaSil
  16. Abla seninle gercekten gorusmek ve tanismak istiyorum. Senin tecrubene,hayat bilgine ihtiyacim var

    YanıtlaSil