2 Temmuz 2015 Perşembe

Hayata Doğru Okulları



Okullar kapandı çocuklar tatilin tadını çıkarıp koca bir yılın yorgunluğunu atarken, okulundan memnun olmayan ve çocuğu yeni okula başlayacak anne babalar gelecek dönem için okul arayışına başladılar bile.

Gece için henüz erken olsa da Berk'in okul dönemi geldiğinde yaşadığım kaygıyı çok iyi hatırlıyorum.
Okul sadece çocuğun alfabeyi, çarpım tablosunu, dağların kıyıya paralel mi dik mi gelişini, Malazgirt savaşını öğrendikleri bir yer mi olmalı yalnızca?

Oyun döneminde okul hayatı başlayan bir çocuk için, 'keyif' alabileceği, kendisini güvende hissedebileceği, fikrini çekinmeden ifade edebileceği, bilim ve sosyal anlamda kendini geliştirebilecek koşulların sağlandığı bir ortam olmalı okul.

Eğitim ve öğretimde yabancı dilin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuğun geleceğini yapılmış en iyi yatırım olduğunu düşünüyorum. Yabancı dil bilen çocuğun sınırları genişler, dünya üzerinde ulaştığı alan büyür, farklı kültürlerle tanışma fırsatı bulur.
İki dili, anadili gibi konuşup üçüncü dili okulunda öğrenen Berk'in okul hayatında tecrübe ettiğim en büyük farkındalık bu oldu işte.

Çocuğun dış dünyaya açıldığı ilk yer olarak düşünürsek, bahsettiğim hususların önemi daha iyi anlaşılacaktır, aksi koşullarda hem çocuğun hem de ebeveynin yaşayacağı çeşitli travmalara sebep olacaktır.

Tüm bu sebepleri göz önünde bulundurarak sizlere bir okuldan bahsetmek istiyorum. Okul arayışı içinde olan ebeveynlerin listesinde alternatif olarak yer edebilir ve incelemek isteyebileceğinizi düşünerek;

Hayata Doğru Okulları- İstanbul/ Çekmeköy



1985’ten bu yana 40 ülkede hizmet veren Helen Doron Early English, geliştirdiği özel metodoloji ile çocukların İngilizce’yi mükemmel biçimde öğrenerek hayata bir adım önde başlamalarını sağlamaktadır. 2008 yılından beri öğrenim merkezi ve anaokulu olarak tüm Türkiye’de merkezler açan Helen Doron Eğitim Grubu, özgüveni yüksek, kendine, topluma, çevresine ve farklı kültürlere saygılı, sorgulayan, analitik düşünebilen, öğrenmeyi seven bireyler yetiştirebilmek amacıyla İstanbul  Çekmeköy de Hayata Doğru Okulları olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.  
Holistik düşünce ile yapılandırılmış kapasite gelişim programının uygulandığı, STEM  ile öğrencilerin meraklarının onlara yol gösterdiği, aktif olarak rol alabilecekleri eğitimi vermeyi hedeflemektedir. Her çocuk başarabilir inancıyla akademik başarının yanında hayat başarısını yükseltmeyi de amaç edinmiş bir eğitim anlayışına sahiptir.

Bu sene, Kuruluşa özel Denizbank ile işbirliği kapsamında, velilere çok özel bir ödeme kolaylığı sağlanmış. Öğrenci veliler, 4 yıllık eğitim tutarını, sonraki yıllardaki fiyat artışları ve enflasyondan etkilenmeden 48 ay boyunca eşit şekilde ve aylık 1750 TL olarak ödeyeceker. Velilerin tek yapması gereken, çocukları için 4 yıl devam etme taahhüdünde bulunmak. Ancak bu taahhüdün yaptırımı yok. Herhangi bir nedenle ayrılmak isteyen veli , sistemden istediği zaman çıkabilecek.
Ayrıca; herhangi bir maluliyet, işsizlik gibi durumlara karşı “Koruyucu Meleğim “ sigortasından yararlanabilecekler. Ufak bir ek ödeme karşılığında bu sigortadan faydalanabilecek ve çocuklarının eğitimi sırasında gelişebilecek beklenmedik durumlar için endişe etmeyecekler.

Diğer yandan, devlet okulunda okuyan öğrencilere, özel okula gitmeleri halinde 2500-3500 TL arasında devlet desteği veriliyor. Bu kapsamda, Hayata Doğru Okulları da “öğrencilerine burs verilebilir okul” olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı durumda olduğundan , veliler yıllık bazda bu ektra avantajdan da yararlanabilecektir.

Misyonu Kapasitelerini sonuna kadar geliştirmeyi hedeflediği öğrencilerinin anadilini doğru kullanan, yabancı dilde yetkin, yetenek ve becerilerinin farkında, yaşam boyu öğrenmeyi amaç edinen, pozitif düşünce gücü gelişmiş, sosyal sorumluluk sahibi, çevresine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek olan Hayata Doğru Okulları yeni öğretim yılında yeni misafirlerini beklemekte.

1 yorum:

  1. Yeliz, burasi bizim mahalle. Wipkingen degil mi? Sanirim 3 yil onceydi blogunu kesfetmem. Cok icten bulmustum. Bir cirpida okudum. Ama hic yorum birakmamistim, kismet bunaymis.

    YanıtlaSil