8 Eylül 2016 Perşembe

Çişimiz Kakamız Bezimizeee



Gece 30 aylık oldu tabii, başladı ‘ Tuvalet alışkanlığı ne zaman?’ soruları, aile içi ‘eee yaz bitiyor bıraktırmayacak mısın kızım sen bu çocuğa bezi kocaman oldu!!’ baskıları.. Olumsuz cevap alınca da başlıyor anne söylenmeleri; Kızım ne küçüğüüüüü ben seni 40 günlükken tutuyordum tuvalete ayol. ( Burada saçları savuruyor şöyle..) Yaşına girmeden atmıştın bezi sen!!  Çocuk askere gidecek kızım!! Gel çocuğum sen hadi çiş yapalım çişşşş…çiİiİiİİşŞşŞşşŞŞŞ… (buraya kafasını duvara vuran emoji lazım bana!)


Evet efendim istisnasız bizim kuşaktan kimle konuşsan 40 günlük, daha gözü açılmamışken tuvalete tutulmuş, en tez elinden bezi bıraktırılmış… İnsan biyolojisine, fizyolojisine, psikolojisine adeta bir uçan tekme, bir aduket çakmış ‘erken bez bıraktırma’ gururuyla omuzları dik, alınları açık mağrur analarımız…
Başlıyorum ben de karşı atağa; Yahu anacım (teyzecim, sayın kayınbabam, üst komşum, parktaki hanımefendi…) bir kere çocuk hazır olmadan olur mu bu iş? Bak koca koca uzmanlar, ilim bilim neler anlatıyor; bağırsak ve mesane için gerekli olan kasların (sfinkter) olgunlaşması lazım diyor. Bu kasların gelişmesi diyor fizyolojik bir süreçtir diyor… Bu süreci tamamlamamış çocuk nasıl tutacak çişini kakasını diye soruyor? Ayrıca hem ben konuşmaya başlamadan girmek istemiyorum bu sürece ya. Çocuk olup biteni bir anlasın, bağlantıyı bir kursun, çiş ne bir bilsin bunu ifade eder hale gelsin istiyorum Allah Allah. Bu süreç nasıl riskler taşıyor psikolojik açıdan biliyor musun sen? Bunun kakaya bağlanması var, yapmayı reddetmesi var ohoo ‘çişimiz kakamıııızzzz tuvaleteeee..’ şarkısını birlikte söyleyip, sifona birlikte basıp, arkasından birlikte bye bye yapmadan psikolojiyi etkiliyor işte, biliyor musun bunları? Yok..
Anne gitti… Anne mavi ekran veriyor… Anne sistemsel çöküşte..


***
Evet şaka bir yana, gerçekten çocuğun hayatında kalıcı izler bıraktığını düşündüğüm bir süreç bu tuvalet alışkanlığı kazandırma dönemi… O yüzden ben Gece’den ‘hazırım’ sinyallerini almadan henüz bu işe girişmek istemiyorum. Yavaştan başladı…Kaka yapınca rahatsız olmaya, temizlenme talebinde bulunmaya falan o da yeni yeni…Ama daha başı durun bakalım..
Bu yüzden bizim için hala çalan şarkı ‘Çiişimiz kakamıııızzz bezimizeeeeee’ ☺
Bundan sebep bez hala çocuklu hayatımızın bu döneminde alışveriş listemizin demirbaşı efendim.
Ben biraz bez konusunda hassasım. Gece’de çok fazla pişik yaşadığımızdan sanırım. Doğduğunun 3. Günü antibiyotik aldığından pişikle çok erken tanıştı. Oldu mu da geçmek bilmiyor..
Geçenlerde lise arkadaşıma gittim bizim burada oturuyor Gece’den 5 ay küçük oğlu var. Öyle kapıdan uğrama olunca yanıma bez falan almadım neyse lazım oldu bez istedim getirdi, ilk defa orda denk geldim Komili Bebek bezine. Yeni çıkartmış. Halbuki iki seneye yakındır Komili’nin zeytinyağ özlü ıslak havlularını kullanıyordum hiç denk gelmedim. Nasıl iyi mi dedim? Ki o her markayı denemiştir, çok iyi dedi dene bak seveceksin.


Evet böyle tanıştım Komili Bebek beziyle, şuanda da kullanıyorum. Nesini sevdim peki?
Bebeğin cildine temas eden iç yüzeyi %100 doğal zeytinyağlı krem içeriyor, Türkiye’de ilk ve tek bebek bezi bu konuda. Evet tahmin ettiğiniz gibi bu özelliği ile tahriş, pişik, kızarıklık oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor. Gece geçenlerde kulak iltihaplanmasından dolayı antibiyotik aldı yine pişik oldu ve tecrübe ettim ki havada kalan bir iddia değil bu, iyi geliyor.
Bir de bence yine diğerlerine göre en önemli farkı mis gibi kokuyor ☺ Komili Islak havluları gibi :) Bebeğin/çocuğun vücudunun anatomik yapısına uyumlu,  iç ve dış yüzeyin yumuşaklığı sebebiyle hareketlerini kısıtlamıyor aksine konfor sağlıyor. Özel emici bölge şekli itibariyle sıvıyı hızla emip alt tabakaya iletiyor ve hapsediyor böylelikle  ekstra kuruluk sağlıyor. Gece’nin kullandığı süre zarfı boyunca olumsuz değerlendirebileceğim bir durum olmadı ki en dikkat ettiğim, sabah uyanınca bezini açtığımda yoğun idrar kokusu ile karşılaşmamış olmam. Ayrıca www.komilibebe.com.tr anne dostu bir web site; hem kampanyalarını takip edebiliyor hem de bebeğinizle ilgili her türlü soruyu ortalama 24 saat içinde cevaplayan uzman doktor var. Sosyal medya hesaplarından da yarışmalar düzenleyerek birçok Komili Bebek ürünleri hediye ediyorlar şu linklerden sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz; https://www.facebook.com/KomiliBebe  https://www.instagram.com/komilibebe/
Ben denedim ve izlenimlerimi sizlere aktardım gerisi de sizin seçimlerinize kalmış ☺
Sevgiler..

1 yorum:

  1. cok mantikli. Oglumu 3.5 ysina kadar bezledim cunku hazir oldugu vakit o zamandi tabiki cok laf eden oldu ama umrumda degil bi kere cikarttim
    yapmasi gerekenleri anlattim anladi bitti... pardon ne wc egitimi ne baybay kaka hosgeldin cis wcde sastlerce beklemeler ha yaptin ha yapcan klozetini yaninda tasiyanlar. bana gore cildirmislar bu dogal bi surec ne zaman isterse yapcaktir kasmaya gerek yok. 😊

    YanıtlaSil