20 Aralık 2016 Salı

Küçük Bir 'Ağaaba' Meselesi



Mart’ta dolu dolu 3 yaşına girecek olan Gece neredeyse son bir senedir arabadan başka bir oyuncağa ilgi duymaz olmuştu.

Öyle bir sevgi ve ilgi ile bağlandı ki arabalara bir noktadan sonra tek çeşit oyuncakla oyun oynama durumu beni iyiden iyiye rahatsız eder hale geldi. Zira oyuncağın, oyunların çocuk gelişimi, hayal dünyası için ne denli önemli olduğunun pek farkındayım.

Hal böyle olunca duruma müdahale etmek kaçınılmaz oldu..

Beni sosyal medya platformlarından takip eden arkadaşlarım bilir, çocuklarımı yetiştirirken cinsiyetçi bir tavır takınmamaya özellikle dikkat ederim. Benim fikrim renklerin, oyunların, oyuncakların cinsiyetinin olmadığı yönünde.. Bir çok uzman da bu konuda hem fikir.

Gece’nin sınırlandırılmamış bir oyun alanı varken onun ısrarla sadece arabalara yönelmesi, gece gündüz, içeride dışarıda sürekli yanında istemesi asla ama asla arabalarını paylaşmaması haliyle benim açımdan biraz can sıkıcı oluyor ve sürekli oyun, aktivite, oyuncak arayışı içinde oluyorum.

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi My Little Pony  Arkadaşlık Günü hakkında yazı yazmıştım.
Altı sevimli Pony karakteriyle temelde çocuklara pozitif mesajlar veren, bence bir çocuğun öğrenmesi hayati olan altı temel duyguyu oyunla öğreten/kazandıran sevimli bir oyuncak serisi ile de tanışmış olmuştum.

Yukarıda bahsettiğim aşırı bağlılık durumunu yaşarken tam da ihtiyacımız olan oyuncağı bulmuştum.
Sihir, Cömertlik, Mutluluk, Sadakat, İyilik ve Dürüstlük değerlerini temsil eden Pony’ler bu süreçte bize gerçekten çok yardımcı oldu.

2011 yılından beri Minika Çocuk’ta yayınlanan My Little Pony Arkadaşlık Sihirlidir çizgi dizisinin 6. Sezonu ‘Equestria’yı Keşfet’ i izliyoruz birlikte.
Sonra alıyoruz minik Pony’lerimizi kendi arkadaşlık sihrimizi, isimlerine uygun hikayeler üreterek oynuyoruz.

Böylelikle çocuk, en başta paylaşmayı, cömert olmayı, mutluluğu, iyiliği, dürüstlüğü, arkadaşlığın önemini ve en önemlisi iyi bir insan olmayı oynayarak öğreniyor.

Ben böyle pozitif mesajlar veren, kavramları, duyguları oynatarak öğreten oyuncakları seviyorum ve çok faydalı buluyorum kesinlikle.

Yukarıda bahsettiğim tüm bu detayları daha net incelemek isterseniz; www.ponydunyasi.com web sitesine bakabilirsiniz. Youtube.com/mylittleponytr adresinden sevimli Pony’lerin maceralarına ulaşabilirsiniz.

Sevgiler.

2 yorum:

  1. Bebeğims :* yine aydınlatıcısın.. :)

    YanıtlaSil
  2. Tam da benlik konu bizde de durum aynı diye heyecanla okumaya yöneldim lakin öneri bütçeme uymayan başka bir marka oyuncak olunca kalakaldım sandım Kı ağaçtan plastikten peçeteden yada herhangi birşey den oyun çıkarmaya yönelteceğiz. Yine de olumlu sonuç alınmış bir öneri olduğu için öğrenmiş olmakta güzel

    YanıtlaSil