27 Nisan 2017 Perşembe

Oyun Hamuru ve Play-Doh Şekil Ver Öğren Serisi




Oyun hamurunun çocukların gelişiminde çok önemli rol oynadığını düşünüyorum.

Hangi gelişimlerine peki?
*İnce ve kaba motor becerilerini,
*El göz koordinasyonunu,
*konsantrasyonunu,
*Duyusal ve zihinsel gelişimine,
*Yaratıcı zekasına,
*Hayal gücünün gelişimine,
*Soyut kavramları somutlaştırmasına yardımcı olur.
Bu sebeple bizim evimizde Gece ile birlikte yaptığımız aktivitelerde, oyunlarda çok sık yer alıyor. Nasıl almasın :)
Okul öncesi çocukların beyinleri parmaklarıdır derler ki bence de öyle. Dünyayı ve kendilerini dokunarak öğreniyorlar. Bu öğrenime de oyun hamuru müthiş bir ‘step 1’ adımı olarak destek veriyor.



Play-Doh  ‘Şekil Ver& Öğren’ adında yeni bir öğretici seri çıkartmıştı. Biz de dört farklı oyun setinden oluşan, 2-4 yaş arası dönemde kazandıkları temel becerileri destekleyen bu setin üçünü alıp tek tek deneyimlemiş ve deneyimlerimizi instagram sayfamdan paylaşmıştım.


Bu setlerin her birinde rengarenk oyun hamurlarının yanı sıra ürünün içeriğine yönelik oyun matları, araçlar ve aktivite kitapçıkları da mevcut.

Örneğin, ‘Dokuları Öğreniyorum’ ürününde hamurun üstüne nokta, kesik çizgi, zikzak dalga, benek, yıldız, üçgen gibi desenlerin baskısı yapabileceği kalıplar ve araçlar çıkıyor.
Oyun matında resmedilmiş denizde yüzen bir yelkenliyi oyun hamuru ile boyutlu hale getirip üzerine desenler yapabiliyor, denize dalga efekti verebiliyorsunuz.. Böylelikle çocuğunuzla kağıt üzerindeki bir resme gerçeklik kazandırıyor, somutlaştırıyorsunuz..

Veya, ‘Renkler ve Şekiller’ ürünüyle çocuğunuz üçgen, elips, daire, dikdörtgen gibi geometrik şekilleri öğreniyor ve yine aktivite kitapçıklarının yönlendirmesiyle oyun matlarının üzerinde üçgen ve kareyi birleştirerek bir ev, elipsle dikdörtgeni birleştirerek bir ağaç, dikdörtgen ve daireleri birleştirerek bir araba yapabiliyor.

Böylelikle şekilleri öğrendiği gibi birden fazla şekli bir araya getirerek yeni nesneler üretebiliyor. Hayal gücü gelişiyor.

'Rakamlar ve Saymayı Öğreniyorum' seti ile deniz canlılarıyla rakamları ve saymayı öğrenmek, oyun hamuruyla rakamları yazmak çocuğun kavramları öğrenmesi için; eğlenceli, keyifli, birçok gelişimine faydalı bambaşka yöntem sunuyor..






Bu arada instagramda Play-Doh ‘Şekil ver Öğren’ serisine ait  dört  paylaşımımda birer soru sormuştum. Bu sorulara yanıt veren dört arkadaşıma bu seriden birer ürün hediye edeceğim. Katılmak için o paylaşımlarımın altına ilgili sorulara yanıt vererek katılım sağlamaya devam edebilirsiniz. Kazananları toplu bir şekilde duyuracağım.

Umarım bizim kadar keyif alırsınız 😊


Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder